torsdag 11 december 2014

INSALTADE CITRONER

Om du lyckats få god skörd av citroner...eller kommer hem från utlandet med en stor påse ekologiska citroner...eller om dom är billiga på ICA, då kan du göra insaltade citroner. Själv mötte jag dessa vid en resa till Marocko för några år sedan, då vi fick förmånen att äta hos en marockansk familj under några dagar. Mitt recept därifrån är följande: Tvätta ekologiska citroner noga. Ta en glasburk som kan tillslutas hermetiskt. Skär 4 djupa skåror i citronerna.Häll salt utan jod i skårorna. 100 gr /kg citron. Häll kokande vatten över ända upp så att alla citroner täcks väl.Tillslut genast. Svalna. Bevaras i rum eller i kyl. Efter en månad kan du använda dessa citroner. Gott till mat i klyftor eller i youghutsås i små bitar.
Skapandet är djupt förankrat i människans innersta och vi finner alla olika sätt att få utlopp för vår kreativitet. Jag målar sedan många år och väldigt ofta så är det från mitt favoritområde citrus som motiven eller inspirationen kommer.
Så önska jag er lite sura citroner :) till allt sött i advent!

Inga kommentarer: